Some More MS PowerPoint MCQ Question Collection #51 to #100

PowerPoint MCQ Questions: Here are some more MS PowerPoint MCQ Questions. In our last post, we presented the first 50 MCQ Questions from PowerPoint and this is the second post of this series. This section contains MCQ and Aptitude questions and answers on MS PowerPoint for PSC IT Assistant, IBPS Clerk, IBPS PO, SBI Clerk, SBI PO, and other banking exams.

Some more MS PowerPoint MCQ Questions

Some More MS PowerPoint MCQ Questions

Question #51 to #100

51. To preview a motion path effect using the custom animation task pane, you should
a. e. click the play button
b. f. click the show effect button
c. g. double click the motion path
d. h. all of above
52. You can create a new presentation by completing all of the following except
a. Clicking the new button on the standard toolbar
b. Clicking file, new
c. Clicking file open
d. Pressing ctrl + N
53. You can embed a MS-Organization Chart in a slide by
a. Clicking the object command on the edit menu
b. Clicking the object command on the edit menu
c. Clicking the insert new slide button the standard toolbar, then double click the organization chart button on the formatting toolbar
d. Clicking the MS-Organization Chart button on the standard toolbar
54. To select one hyperlink after another during a slide presentation, what do you press?
a. Tab
b. Ctrl + K
c. Ctrl + h
d. All of above
55. special effects used to introduce slides in a presentation are called
a. effects
b. custom animations
c. transitions
d. present animations
56. You can edit an embedded organization chart object by
a. Clicking edit object
b. Double clicking the organization chart object
c. Right clicking the chart object, then clicking edit MS-Organization Chart object
d. b and c both
57. What is the term used when you press and hold the left mouse key and more the mouse around the slide?
a. Highlighting
b. Dragging
c. Selecting
d. Moving


58. Which of the following toolbars provide different options in various master views?
a. Common tasks toolbar
b. Drawing toolbar
c. Formatting toolbar
d. Standard toolbar
59. How can you create a uniform appearance by adding a background image to all slides?
a. Create a template
b. Edit the slide master
c. Use the autocorrect wizard
d. All of the above
60. How do you create speaker note pages that show the slides, related notes, and your company logo on each page?
a. Edit the notes master and add your company logy
b. Edit the slide master and insert your company logo and notes pane
c. Edit the handout master to include your company logo and one slide per page with additional note space
d. All of the above
61. Which option on the custom animation task pane allows you to apply a preset or custom motion path?
a. Add effect
b. Emphasis
c. Animate now
d. All of the above
62. What is the term used when a clip art image changes the direction of faces?
a. Group
b. Flip
c. Rotate
d. All of the above
63. The slide that is used to introduce a topic and set the tone for the presentation is called the
a. table slide
b. graph slide
c. bullet slide
d. title slide
64. Which of the following features should you use when typing in the notes text box?
a. Slide show
b. Insert
c. Slide maser
d. Zoom
65. Which option allows you to select line, curve, freeform or scribble tools?
a. Create effect
b. Insert motion path
c. Draw custom path
d. All of the above
66. Which of the following should be used when you want to add a slide to an existing presentation?
a. File, add a new slide
b. Insert, New slide
c. File Open
d. File, New
67. The size of the organization chart object
a. Is determined by the presentation design and cannot be changed
b. Is determined by the presentation design but can be changed in PowerPoint
c. Is dependent on the amount of text within the organization chart
d. b and c
68. Which of the following is the default page setup orientation of slide in PowerPoint
a. Vertical
b. Landscape
c. Portrait
d. None of above
69. Want a PowerPoint photo album slide show to play continuously?
a. Use random slide transitions
b. Launch an online broadcast
c. Loop continuously
d. All of the above
70. what is defined by the handout master?
a. Slide formatting
b. Layout of audience handout notes
c. Handout content formatting for Microsoft word export
d. All of above
71. Which of the following tool enables you to add text to a slide without using the standard placeholders?
a. Text tool box
b. Line tool
c. Drawing tool
d. Auto shapes tool
72. In notes master view, how do you modify the font size of text for all hte4 notes of a presentation?
a. Modify the slide design
b. Modify the notes master layout
c. Modify the text within the body placeholder
d. All of the above
73. Want your logo in the same position on every slide, automatically? Insert it on the
a. Handout master
b. Notes master
c. Slide master
d. All of the above
74. Which of the following views is the best view to use when setting transition effects for all slides in a presentation?
a. Slide sorter view
b. Notes pages view
c. Slide view
d. Outline view
75. Objects on the slide that hold text are called
a. Placeholders
b. Object holders
c. Auto layouts
d. Text holders
76. Which of the following provides a means of printing out feature notes with a miniature slide on a printed page?
a. Slide with animation
b. Outline view
c. Notes page
d. Audience handout
77. Which command brings you to the first slide in your presentation?
a. Next slide button
b. Page up
c. Ctrl + Home
d. Ctrl + End
78. In normal view, how can you quickly change to handout master view?
a. Click the outline tab and select handout master view
b. Press the shift key and click the handout master view button
c. On the view menu, click slide sorter, and click handouts.
d. All of above
79. How can you quickly reinstate a deleted footer placeholder in master view?
a. Create a new slide master
b. Re-apply the footer placeholder
c. Re-apply the slide layout
d. All of the above


80. Which of the following can you use to add times to the slides in a presentation?
a. Slide show menu
b. Rehearse timings button
c. Slide transition button
d. All of the above
81. To select all of the boxes of an organization chart
a. Clicking and edit and select all
b. Right click the chart background and then click select all
c. Press and hold the SHIFT key and click each box
d. All of above
82. You can show the shortcut menu during the slide show by
a. Clicking the shortcut button on the formatting toolbar
b. Right clicking the current slide
c. Clicking an icon on the current slide
d. a and b
83. Auto clipart is a feature that
a. Automatically places clipart in your presentation
b. Scans your presentation for incorrect spelling in your words on each slide
c. Scans your presentation for incorrect spelling in Word Arts objects
d. All of above
84. to edit the text within the boxes of an organization chart, you
a. select the box and text, then make changes
b. select the box, then make the changes
c. highlight the text, them make the changes
d. a and b both
85. Which of the following allow you to select more than one slide in a presentation?
a. Alt + Click each slide
b. Shift + drag each slide
c. Shift + Click each slide
d. Ctrl + Click each slide
86. The view that displays the slides on a presentation as miniature representations of the slides is called
a. slide show
b. slide sorter view
c. notes page view
d. outline view
87. The PowerPoint view that displays only text (title and bullets) is
a. Slide show
b. Slide sorter view
c. Notes page view
d. Outline view
88. In Microsoft PowerPoint the entry effect as one slide replaces another in a show is called a (an)
a. animation
b. slide transition
c. custom animation
d. preset animation
89. Which of the following presentation elements can you modify using the slide master?
a. Slide comments
b. Slide transitions
c. Speaker note font and color
d. All of above
90. Which of the following provides a printed copy of your presentation?
a. Outline
b. Speaker notes
c. Audience handouts
d. All of the above


91. Slide show options available to the presenter include all of the following except
a. Transitions command
b. Speaker notes command
c. Meeting reminder command
d. Navigation commands
92. Presentation designs regulate the formatting and layout for the slide and are commonly called
a. Design plates
b. Templates
c. Placeholders
d. Blueprints
93. Which of the following bypasses the print dialog box when printing individual slides or an entire presentation?
a. File, print, preview
b. The print button
c. File, print
d. Ctrl + p
94. To add a header or footer to your handout, you can use
a. The title master
b. The slide master
c. The handout master
d. All of above
95. Which of the following will not advance the slides in a slide show view?
a. Esc key
b. The spacebar
c. The Enter key
d. The mouse button
96. What are lines, curve, freeform, and scribble?
a. Emphasis effects that can be applied to animations
b. Types of custom motion paths
c. Predefined entrance and exit effects
d. All of the above
97. Comments on a presentation can record who wrote them and when they were addeWhat's the automatic way in PowerPoint 2002?
a. Use online collaboration
b. Use comments
c. Use the notes page
d. All of the above
98. When using PowerPoint, to play a PowerPoint show for previewing the show, select
a. View, slide sorter
b. View, slide
c. View, slide show
d. View outline
99. In Microsoft PowerPoint in order to see all the slides on one screen use
a. view, slide sorter
b. view, slide
c. view, master
d. view, slide show
100. What's the best place to find animated images for your PowerPoint 2002 presentation?
a. Microsoft online
b. Word clipart
c. PowerPoint tools and ins
d. All of the above

Some More MS PowerPoint MCQ Question Collection

Correct Answers

51 - A
52 - C
53 - B
54 - A
55 - C
56 - D
57 - B
58 - A
59 - B
60 - A
61 - A
62 - C
63 - D
64 - D
65 - C
66 - B
67 - D
68 - B
69 - A
70 - B
71 - A
72 - C
73 - C
74 - A
75 - A
76 - D
77 - C
78 - B
79 - B
80 - B
81 - D
82 - B
83 - D
84 - A
85 - C
86 - B
87 - D
88 - B
89 - B
90 - C
91 - A
92 - B
93 - B
94 - C
95 - A
96 - B
97 - B
98 - C
99 - A
100 - B


Related: powerpoint mcqs with answers pdf, ms  powerpoint questions and answers pdf, powerpoint mcqs nts, powerpoint exam questions and answers pdf, powerpoint questions and answers slide, powerpoint question for ccc, mcq on powerpoint master guru

Post a Comment

0 Comments