Some More MS Excel MCQ Questions Collection #51 to #100

MS Excel (Microsoft Excel) Questions and answers for the preparation of exams: Here is the list of another 50 important MCQs for MS Excel. Microsoft Excel is probably the most popular spreadsheet application in MS Office Package.
Some more MS Excel MCQ questions collection


All questions are composed following the prescription of PSC syllabus for Computer Operator and Data Entry Supervisor posts. However, it is equally suitable for most of the competitive exams and secondary level Computer Science examination.

Some More MS Excel MCQ Questions Collection

Questions #51 to #100


51. Which of the following is a correct order of precedence in formula calculation?
a.  Multiplication and division exponentiation positive and negative values
b.  Multiplication and division, positive and negative values, addition and subtraction
c.  Addition and subtraction, positive and negative values, exponentiation
d.  All of above

52. The Paste Special command lets you copy and paste:
a.  Multiply the selection by a copied value
b.  Cell comments
c.  Formatting options
d.  The resulting values of a formula instead of the actual formula

53. The numbers in our worksheet look like this: You want them to look like this: $1,000.How can you accomplish this?
a.  None of these
b.  Select Format > Money from the menu
c.  Click the Currency Style button on the formatting toolbar
d.  You have to retype everything and manually add the dollar signs, commas, and decimals.

54. Which of the following is not a valid data type in excel
a.  Number
b.  Character
c.  Label
d.  Date/time

55. Excel worksheet cells work very similarly to what common element of the windows graphical user interface
a.  Option buttons
b.  List boxes
c.  Text boxes
d.  Combo boxes

56. Which of the following options is not located in the Page Setup dialog box?
a.  Page Break Preview.
b.  Page Orientation
c.  Margins
d.  Headers and Footers

57. You want to track the progress of the stock market on a daily basis. Which type of chart should you use?
a.  Pie chart
b.  Row chart
c.  Line chart
d.  Column chart

58. Without using the mouse or the arrow keys, what is the fastest way of getting to cell A1 in a spreadsheet?
a.  Press Ctrl +Home
b.  Press Home
c.  Press Shift + Home
d.  Press Alt + Home

59. Which of the following methods can not be used to edit the contents of a cell?
a.  Press the Alt key
b.  Clicking the formula bar
c.  Pressing the F2 key
d.  Double clicking the cell

60. If you begin typing an entry into a cell and then realize that you don’t want your entry placed into a cell, you:
a.  Press the Erase key
b.  Press Esc
c.  Press the Enter button
d.  Press the Edit Formula button

61. to view a cell comment
a.  click the edit comment command on the insert menu
b.  click the display comment command on the window menu
c.  position the mouse pointer over the cell
d.  click the comment command on the view menu

62. When you want to insert a blank imbedded excel object in a word document you can
a.  Click the object command on the insert menu
b.  Click the office links button on the standard toolbar
c.  Click the create worksheet button on the formatting toolbar
d.  Click the import excel command on the file menu

63. To save a workbook, you:
a.  Click the save button on the standard toolbar from the menu
b.  Press Ctrl+F5
c.  Click Save on the Windows Start button
d.  Select Edit>Save

64. You can edit a cell by
a.  Clicking the formula button
b.  Double clicking the cell to edit it in-place
c.  Selecting Edit>Edit Cell from the menu
d.  None of above

65. You can select a single range of cells by
a.  Clicking the upper-left cell in a group of cells and then pressing the Shift key while clicking the lower right cell in a group of cells
b.  Pressing the Ctrl key while dragging over the desired cells
c.  Pressing the Shift key and an arrow key
d.  Dragging over the desired cells

66. Which elements of worksheet can be protected from accidental modification
a.  Contents
b.  Objects
c.  Scenarios
d.  All of above

67. You can use the drag and drop method to
a.  Copy cell contents
b.  Move cell contents
c.  Add cell contents
d.  a and b

68. It is acceptable ot let long text flow into adjacent cells on a worksheet when
a.  Data will be entered in the adjacent cells
b.  No data will be entered in the adjacent cells
c.  There is nt suitable abbreviation of the text
d.  Tehere is not time to format the next

69. How can you delete a record?
a.  Delete the column from the worksheet
b.  Select Data > Form from the menu to open the Data Form dialog box, find the record and Click the Delete button
c.  Select Data > Delete Record from the menu
d.  Click the Delete button on the Standard toolbar

70. Right clicking something in Excel:
a.  Deletes the object
b.  Nothing the right mouse button is there for left handed people
c.  Opens a shortcut menu listing everything you can do to the object
d.  Selects the object

71. Documentation should include
a.  Destination and users of the output data
b.  Source of input data
c.  Information on the purpose of the workbook
d.  All of the above

72. Files created with Lotus 1-2-3 have an extension
a.  DOC
b.  XLS
c. 123
d.  WK1

73. To delete an embedded objects, first
a.  Double click the object
b.  Select the object by clicking it
c.  Press the Shift + Delete keys
d.  Select it and then press the delete key

74. Comments can be added to cells using
a.  Edit > Comments
b.  Insert > Comments
c.  File > Comments
d.  View > Comments

75. Which of the following is not a worksheet design criterion?
a.  Efficiency
b.  Aditibility
c.  Description
d.  Clarity

76. To copy cell contents using drag and drop press the
a.  End key
b.  Shift key
c.  Ctrl key
d.  Esc key

77. Which of the following is the latest version of Excel
a.  Excel 2000
b.  Excel 2002
c.  Excel ME
d.  Excel XP

78. When you copy a formula
a.  Excel erases the original copy of the formula
b.  Excel edits cell references in the newly copied formula
c.  Excel adjusts absolute cell references
d.  Excel doesn’t adjust relative cell references

79. The autofill feature
a.  extends a sequential series of data
b.  automatically adds range of cell values
c.  applies a boarder around the selected cells
d.  none of the above

80. Which menu option can be sued to split windows into two
a.  Format > window
b.  View > window > split
c.  Window > split
d.  View > split

81. Which of the following is an absolute cell reference?
a.  !A!1
b.  $A$1
c.  #a#1
d.  A1

82. What symbol is used before a number to make it a label?
a.  “ (quote)
b.  = (equal)
c.  _ (underscore)
d.  ‘ (apostrophe)

83. Which symbol must all formula begin with?
a.  =
b.  +
c.  (
d.  @

84. Which of the following formulas is not entered correctly?
a.  =10+50
b.  =B7*B1
c.  =B7+14
d.  10+50

85. Which of the following formulas will Excel Not be able to calculate?
a.  =SUM(Sales)-A3
b.  =SUM(A1:A5)*.5
c.  =SUM(A1:A5)/(10-10)
d.  =SUM(A1:A5)-10

86. A typical worksheet has …. Number of columns
a. 128
b. 256
c. 512
d. 1024

87. How many characters can be typed in a single cell in Excel?
a. 256
b. 1024
c. 32000
d. 65535

88. A worksheet can have a maximum of …. Number of rows
a. 256
b. 1024
c. 32000
d. 65535

89. Which of the following is not an example of a value?
a. 350
b.  May 10, 2001
c. 0.57
d.  Serial Number 50771

90. The chart wizard term data series refers to
a.  A chart legend
b.  A collection of chart data markers
c.  A set of values you plot in a chart
d.  A data label

91. The  Chart wizard term data categories refers to;
a.  A chart plot area
b.  A horizontal axis
c.  The organization of individual values with a chart’s data series
d.  The data range that supply chart data

92. A worksheet range is a
a.  A command used for data modeling
b.  A range of values such as from 23 to 234
c.  A group of cells
d.  A group of worksheets

93. Getting data from a cell located in a different sheet is called
a.  Accessing
b.  Referencing
c.  Updating
d.  Functioning

94. Tab scrolling button
a.  Allow you to view a different worksheet
b.  Allow you to view additional worksheet rows down
c.  Allow you to view additional worksheet columns to the right
d.  Allow you to view additional sheets tabs

95. A numeric value can be treated as a label value if it precedes with
a.  Apostrophe (&lsquo
b.  Exclamation (!)
c.  Hash (#)
d.  Ampersand (&

96. Concatenation of text can be done using
a.  Apostrophe (‘)
b.  Exclamation (!)
c.  Hash (#)
d.  Ampersand (&)

97. Data can be arranged in a worksheet in a easy to understand manner using
a.  auto formatting
b.  applying styles
c.  changing fonts
d.  all of above

98. You can use drag-and-drop to embed excel worksheet data in a word document
a.  By dragging a range of excel data to the word button on the taskbar while pressing the Ctrl key
b.  By dragging a range of excel data to the word button on the taskbar while pressing Shift key
c.  By dragging a range of excel data to the word button on the taskbar while pressing Alt key
d.  None of above

99. The auto calculate feature
a.  Can only add values in a range of cells
b.  Provides a quick way to view the result of an arithmetic operation on a range of cells
c.  Automatically creates formulas and adds them to a worksheet
d.  A and c

100. Excel uniquely identifies cells within a worksheet with a cell name
a.  Cell names
b.  Column numbers and row letters
c.  Column letters and row numbers
d.  Cell locator coordinates


This post is related to: ms excel mcqs with answers pdf for objective exams, ms excel questions and answers pdf download, ms excel mcqs for nts test, excel mcq online test, mcq on ms powerpoint, ms office mcq questions and answers pdf download


Some More MS Excel MCQ Questions Collection

Correct Answers


51 - d
52 - d
53 - c
54 - b
55 - c
56 - a
57 - c
58 - a
59 - a
60 - b
61 - c
62 - a
63 - a
64 - b
65 - d
66 - d
67 - d
68 - b
69 - b
70 - c
71 - d
72 - c
73 - d
74 - b
75 - c
76 - c
77 - d
78 - b
79 - d
80 - c
81 - b
82 - b
83 - a
84 - d
85 - a
86 - b
87 - d
88 - d
89 - d
90 - b
91 - b
92 - c
93 - b
94 - d
95 - a
96 - d
97 - d
98 - a
99 - b
100 - c

Post a Comment

0 Comments