MS Word MCQ Questions And Answers #101 to #150

Here we present another collection of 50 important MS Word MCQ Questions and Answers #101 to #150. You can find previous sets following the links -> (1) MS Word MCQ Questions #1 to #50, and (2) MS Word MCQ Questions #51 to #100. Also, you can download MS Word MCQ Question Bank if you prefer to prepare offline. Hope these materials will help you to prepare your exams better!



MS Word MCQ Questions And Answers 

Question #101 to #150

MS Word MCQ Questions And Answers #101 to #150

101. What is the shortcut key for "Superscript" the selected text?
a. Ctrl + =
b. Ctrl + -
c. Ctrl + Shift + =
d. Ctrl + Shift + -
102. What is the shortcut key to Close Active Document in Microsoft Word?
a. Ctrl + F4
b. Shift + F4
c. Ctrl + Shift + F4
d. None of above
103. What is the shortcut key to show the font dialog box?
a. Ctrl + D
b. Ctrl + Shift + F
c. Ctrl + Shift + P
d. All of the above
104. How to remove all character formats?
a. Shift + Spacebar
b. Shift + Enter
c. Ctrl + Spacebar
d. Ctrl + Enter
105. What is the shortcut key to "Undo" the last action in a document?
a. Ctrl + X
b. Ctrl + Y 
c. Ctrl + Z
d. None of above
106. Which key do you press to force a page break?
a. CTRL+ALT
b. CTRL+ break
c. CTRL+ Enter
d. none of the above
107. To increase a paragraph indent, use the _____ shortcut keys.
a. ctrl+l
b. ctrl+e
c. ctrl+1
d. ctrl+m
108. To move to the end of the document, press the _____ key(s).
a. down arrow
b. end
c. ctrl+down arrow
d. ctrl+end
109. Which key is used to select all the text in the document?
a. Ctrl+T
b. Ctrl+A
c. Ctrl+F
d. Ctrl+N
110. To undo the last work, press …..
a. Ctrl+U
b. Ctrl+Y
c. Ctrl+Z
d. Ctrl+W
111. The scroll box on the vertical scroll bar indicates the _____.
a. position of the insertion point from the top of page
b. the distance of the insertion point from the left margin
c. current relative location of the document portion displayed in the window
d. rank of the word in which the insertion point is found
112. Headers and footers can include text and graphics, as well as the _____.
a. current date
b. page number
c. current time
d. all of the above
113. Text boundary can be displayed or hidden from
a. Auto text option from Insert menu
b. Options from Tools menu
c. Customize from Tools menu
d. All of above
114. _____ are types of changes that occur when text has been omitted from a document and must be inserted later.
a. Copy
b. Paste
c. Cut
d. Paste Special
115. Which would you choose to move selected text from one place to another?
a. Move and Paste
b. Copy and Paste
c. Cut and Paste
d. Delete and Paste
Please help Fundamentals MCQ to spread the good materials over the Internet. Don't forget to Like, Tweet and G+ it's pages!
116. Ctrl + X
a. Close Document
b. Close Word Application
c. Cut the Selected Contents
d. Copy the Selected Contents
117. Which is not a data source component?
a. mail merge toolbar
b. header row
c. data fields
d. data records
118. In Word, the mailing list is known as the ____________.
a. data sheet
b. source
c. data source
d. sheet
119. On the horizontal ruler, an upside down T indicates a _____ tab stop.
a. left-aligned
b. right-aligned
c. decimal-aligned
d. centered
120. To erase a character to the right of the insertion point, press the _____ key.
a. cancel
b. backspace
c. delete
d. either b or c
121. Ctrl + D
a. Delete Dialog Box
b. Font Dialog Box
c. Delete All
d. Do nothing
122. Ctrl + Y
a. Undo the last Action
b. Repeat the last Action
c. Delete the last page
d. Delete the first page
123. "Ctrl + Delete" is used to
a. Delete the word just after the cursor
b. Delete the word just before the cursor 
c. Delete the single letter just after the cursor
d. Delete the single letter just before the cursor
124. "Ctrl + Backspace" is used to
a. Delete the single letter just before the cursor
b. Delete the single letter just after the cursor
c. Delete the word just before the cursor
d. Delete the word just after the cursor
125. Auto text and Auto correct are ___________ tools.
a. styling
b. editing
c. designing
d. none of the above
126. In normal view, automatic page breaks _____.
a. do not display
b. display on the screen as a single dotted horizontal line
c. display on the screen above the header and beneath the footer
d. display on the screen as a line separated by the words Page Break
127. What is the extension of Word files?
a. FIL
b. DOT
c. DOC
d. TXT
128. To autofit the width of column
a. Double click the right border of column
b. Double click the left border of column
c. Double click the column header
d. All of above
129. To open Columns dialog box quickly
a. double click on the left margin area of ruler
b. double click the space between area on ruler
c. double click the right margin in ruler
d. All of above
130. To cancel a job that is printing or one that is waiting to be printed _____.
a. click the Print button on the Standard toolbar
b. click the printer icon on the taskbar
c. double-click the Print button on the Standard toolbar
d. double-click the printer icon on the taskbar
131. Which of the following enables you to make multiple changes in a document at once?
a. find command
b. Replace command
c. Drag and Drop
d. copy command
132. Which of the following is best for quick copy operation?
a. Copy and Paste
b. Windows Clipboard
c. Drag and Drop
d. Auto Text
133. Which of the following is best for quick copy operation?
a. Copy and Paste
b. Windows Clipboard
c. Drag and Drop
d. Auto Text
134. Which of the following operations moves text from clipboard?
a. Copy
b. Paste
c. Drag and Drop
d. Cut
135. To select a group of words, _____.
a. click the Group button on the Formatting toolbar
b. double-click anywhere within the group to be selected
c. drag the mouse pointer through the characters to be selected
d. right-click the first and last characters of the group to be selected
136. On which toolbar can you find Format Painter tool?
a. Standard toolbar
b. Formatting toolbar
c. Drawing Toolbar
d. Picture Toolbar
137. What must be used to control the layering of objects?
a. formatting toolbar
b. picture toolbar
c. drawing toolbar
d. image toolbar
138. Where can  you find the Draw Table tool button?
a. Standard toolbar
b. Formatting toolbar
c. Drawing toolbar
d. Tables and Formatting toolbar
139. Which toolbar has crop button?
a. Standard toolbar
b. Formatting toolbar
c. Drawing toolbar
d. Picture Toolbar
140. Which of the following is graphics solution for Word Processors?
a. Clipart
b. WordArt
c. Drop Cap
d. All of above
141. Which of the following is not of the merge process?
a. Sort the data source records
b. Format a main document
c. Edit a data source
d. Merge the two files to print or create a new document
142. What would you do when you want to update the data in an embedded worksheet range?
a. double click the worksheet range object
b. right click worksheet range object & choose format object
c. edit the data in the destination document
d. edit the data in the source document.
143. Which command is used to establish a link between a source document and a destination document?
a. Tools, Link, Documents
b. Tools, Link 
c. Edit, Link
d. Edit, Paste Special
144. To select multiple cells, rows, or columns in a table that are not adjacent to one another, select the first cell and then hold down the _____ key while selecting the next cell, row, or column.
a. alt
b. shift
c. enter
d. ctrl
145. The paragraph mark (¶) is a formatting mark that indicates where the _____ was pressed.
a. tab key
b. spacebar
c. enter key
d. shift key
146. Which of the following option in File pull down menu is used to close a MS Word document?
a. Quit
b. Close
c. Exit
d. New
147. Which keystroke is used for updating a field?
a. F6
b. F9
c. F11
d. F12
148. Pressing the _____ key instructs Word to replace an AutoText entry name with the stored AutoText entry.
a. f1
b. f2
c. f3
d. f4
149. Which of the following function key activates the speller?
a. F5
b. F7
c. F9
d. Shift + F7
150. Which simplifies the process of formatting text if the same formatting is required in more than one location
a. Auto Text
b. Format Painter
c. Font dialog box
d. None of the above



MS Word MCQ Questions And Answers 

Correct Answers

101 -  C
102 -  A
103 -  D
104 -  C
105 -  C
106 -  C
107 - d
108 - d
109 -  B
110 -  C
111 - C
112 - D
113 - B
114 - C
115 -  C
116 -  C
117 - A
118 - C
119 - D
120 - C
121 -  B
122 -  B
123 -  A
124 -  C
125 -  B
126 - B
127 - C
128 - A
129 - B
130 - B
131 -  B
132 -  C
133 -  C
134 -  B
135 - C
136 - A
137 -  C
138 - D
139 - D
140 - A
141 - A
142 -  A
143 -  D
144 - d
145 - C
146 - B
147 -  B
148 - C
149 - B
150 -  B

You can search here for:


ms word short questions and answers, mcq on ms word, ms word short questions and answers pdf, ms word mcqs with answers for nts, microsoft word exams questions, ms office questions and answers for competitive exams pdf, ms office mcqs pdf free download

Post a Comment

0 Comments