MS PowerPoint MCQ Questions and Answers #101 to #150

In this PowerPoint Questions for Students series, we are presenting another 50 most important MS PowerPoint MCQ Questions and Answers #101 to #150. If you are looking for MS Powerpoint Questions and Answers PDF file please click on Downloads menu above and visit the respective page. You can find previous questions by following the links -> MS PowerPoint MCQ Questions and Answers #1 to #50 and PowerPoint MCQ Questions #51 to #100.


MS PowerPoint MCQ Questions and Answers 

Question #101 to #150

MS PowerPoint MCQ Questions and Answers  Question #101 to #150
101. What's the easy way to apply varied animations to test on slides
a. apply effects in the custom animation text pane
b. apply an animation scheme
c. customize bullets with animated clipart
d. all of above
102. Using a custom animation effect, how do you make text appear on a slide by letter
a. Apply the animation scheme fade in one by one.
b. Apply an entrance effect, and then set it to by letter in the effect option dialog box
c. Apply the fly in entrance to the text, and then set its speed to very slow.
d. All of above
103. To exit the PowerPoint application, you should
a. Click the application minimize button
b. Click the document close button
c. Double click the application control menu icon
d. Double click the document control menu icon
104. You can create a new presentation by completing all of the following except:
a. Clicking the new button on the standard toolbar
b. Clicking file, new
c. Clicking file open
d. Pressing Ctrl + N
105. You have customized a design template in one presentation and you want to use it in another presentation. What the best way to do this?
a. Use the browse feature in the slide design task pane to find the file that has your design template and apply it to the current file.
b. Copy and paste the slide with the design template you want to include the new presentation; inserted slide will inherit the design
c. Save the presentation that has the design template with a new name, and then use a new file to your presentation
d. All of the above.
106. Which of the following options in the printer dialog box would you select to print slides 5 and 12 in a presentation?
a. Slides
b. Custom shows
c. Current slide
d. All
107. Which of the following toolbars provides different options in various master views?
a. Common tasks toolbar
b. Drawing toolbar
c. Formatting toolbar
d. Standard toolbar
108. You can tell when an object is active because
a. The object is highlighted
b. Eight small sizing handles appear surrounding the text
c. A box frame appears surrounding the text
d. b and c
109. Which of the following is not an option when printing handouts?
a. Six slides per page
b. Five slides per page
c. Three slides per page
d. Two slides per page
110. What's the best way to design the layout for your slides?
a. Create layouts for slides, handouts and notes using the Master Layout dialog box in slide master view
b. For each new slide, select a layout from the Slide Layout task pane
c. Apply templates from the Slide Design task pane
d. None of above
111. Any and every command can be found on the
a. Drawing toolbar
b. Formatting toolbar
c. Standard toolbar
d. Menu bar
112. The slide that is used to introduce a topic and set the tone for the presentation is called the
a. Table slide
b. Graph slide
c. Bullet slide
d. Title slide
113. How do you print your slides in a handout that includes lines for notes?
a. In the print dialog box, select handout and set the number of slides per page to 3
b. In the print dialog box, select handout and set the number of slides per page, then select the include comment page option
c. In the print dialog box select note page instead of handout
d. All of above
114. Which of the following features should you use when typing in the notes text box?
a. Slide shows
b. Insert
c. Slide master
d. Zoom
115. Which of the following should e used when you want to add a slide to an existing presentation?
a. File, add a new slide
b. Insert, new slide
c. File, open
d. File, new
116. Which of the following is the default page setup orientation for notes pages, outlines and handouts?
a. Vertical
b. Landscape
c. Portrait
d. None of above
117. Which of the following is the default page setup orientation for slides in PowerPoint?
a. Vertical
b. Landscape
c. Portrait
d. None of above
118. How can you get your photo album slide show to play continuously?
a. Use random slide transition
b. Launch an online broadcast
c. Loop continuously
d. All of above
119. What are symbols used to identify items in a list?
a. Icons
b. Markers
c. Bullets
d. Graphics
120. The toolbars that are displayed by default in the PowerPoint window includes
a. Menu bar, standard toolbar, formatting toolbar, drawing toolbar, status bar
b. Menu bar, standard toolbar, formatting toolbar, drawing toolbar, status bar
c. Standard toolbar, formatting toolbar, drawing toolbar, status bar
d. Menu bar, standard toolbar, status bar, drawing toolbar
121. Objects on the slide that hold text are called
a. Placeholders
b. Object holders
c. Auto layout
d. Text holders
122. You have got a bunch of digital holiday photo you want to put into a slide show. What the quickest method?
a. Apply a multiple-picture layout to several slides, and use the clipart icon on the slides to import your picture
b. On the insert menu, point to the picture, click from file, and select your picture in a group for each slide
c. On the insert menu, point the picture and click new photo album
d. All of the above

123. how would you create the following diagram in PowerPoint
a. Use auto shapes and the drawing toolbar to create the diagram and design it
b. Open the diagram gallery from the drawing toolbar and choose this diagram type
c. Use the chart command on the insert menu to import the diagram
d. All of above
124. Which of the following provides a means of printing out features notes with a miniature slide on a printed page?
a. Slides with animation
b. Outline view
c. Notes page
d. Audience handout
125. Which command brings you to the first slide in your presentation?
a. Next slide button
b. Page up
c. Ctrl + home
d. Ctrl + end
126. You were giving your presentation, and you need to click a slide that's few slides back. How do you get there?
a. Press ESC to get back into a normal view; click the slide thumbnail in normal view; then click the resume slide show button
b. Press backspace until your desired slide
c. Right click, point to go on the shortcut menu, point to by title, and click the slide you want to go to
d. All of above
127. Which of the following should you do to bring a bullet back to a previous level?
a. Press the shift + tab keys
b. Press the shift key
c. Press the enter key
d. Press the tab key
128. Good design determines
a. Credibility
b. Readability
c. First impression
d. All of above
129. To make a selection of slides on our presentation, use a different design template from the other slides, what do you do?
a. Select the slides thumbnails in that section, and apply a different color scheme
b. Select the slide thumbnails in that section and apply a different design template
c. Select one of the slide in the section you want to change, customize the fonts and colors, and use the format painter tool to apply those styles to the other slides in the section
d. All of above
130. your presentation is ready to go, but you don't know if PowerPoint is installed on the computer, you will use to present with what's the safe way
a. Save your presentation as a web page
b. Set up your presentation to be 'browse as a kiosk'
c. Use the Pack and Go wizard
d. All of the above
131. The view that displays the slides of a presentation as miniature representations of the slides is called
a. Slide show
b. Slide sorter view
c. Notes page view
d. Outline view
132. The power point view that displays only text (title and bullets) is:
a. Slide show
b. Slide sorter view
c. Notes page view
d. Outline view
133. Which of the following provides a printed copy of your presentation?
a. Outlines
b. Speaker notes
c. Audience handouts
d. All of above
134. Presentation designs regulate the formatting and layout for the slide and are commonly called
a. Design templates
b. Templates
c. Placeholders
d. Blueprints
135. which of the following should you use if you want all the slides in the presentation to have the same look?
a. The slid layout option
b. The add a slide option
c. Outline view
d. A presentation design template
136. Line spacing refers to
a. The space between the lines of text
b. The height of the line
c. The length of the line
d. a and c
137. Which of the following uses the spelling and grammar feature to indicate an incorrect spelling?
a. The incorrect word appears in all capital letters
b. The incorrect word has a wavy red line under it
c. The incorrect word appears italicized
d. The incorrect word appears bold
138. Which of the following bypasses the print dialog box when printing individual slides or an entire presentation?
a. File, Print Preview
b. The print button
c. File, print
d. Ctrl + P
139. The handout master contains placeholders for all of the following except
a. Slide number
b. Title
c. Footer
d. Header
140.   How do you add degrees of transparency to shapes such as arrows, so that the slide background shows though?
a. Use #D style 4 button on the drawing toolbar
b. Use the Set Transparent Color button on the Picture toolbar
c. Use the Transparency slider in the Format AutoShapes dialog box
d. All of above
141.   Material consisting of text and numbers is best presented as
a. A table slide
b.  A bullet slide
c. A title slide
d. All of above
142.   Which of the following displays when an image is selected?
a. Add clip art only if it relates to your topic
b. Be sure to place at least one clipart image per slide
c. Resize the image so it takes up as much space as your text
d. A and b
143.   The Microsoft clip gallery allows you to
a. Add word art images to a slide
b. Spell check your presentation
c. Add clip art images to a slide or slides
d. Add slides to a presentation
144.   Which command select all object at one time when selecting multiple objects to be deleted?
a. Alt + a
b. Ctrl + a
c. Shift + Enter
d. Edit, Select All
145.   auto clip art is a feature that
a. automatically places clip art in your presentation
b. scans your presentation for incorrect spelling of words on each slide
c. scans your presentation for incorrect spelling in word art objects
d. all of the above
146.   To select all the boxes of an organization chart
a. Click edit, select all
b. Right click the chart background click select all
c. Press and hold the shift key and click each box
d. All of the above
147.   To adjust the width of table columns, you
a. Click table menu. Column width, then make adjustments
b. Drag the vertical gridline between two columns
c. Drag the column markers on the table ruler bar
d. b and c
148.   to add a new row to a table you would
a. click the insert rows command on the insert menu
b. press the enter key
c. click the insert rows button on the standard toolbar
d. none of the above
149.   After moving a clip art image to a particular location on the slide, you can immediately reverse the action using the
a. Click the not do move object command on the edit menu
b. Click on the undo button
c. Click on redo button
d. All of above
150.   You can edit an embedded organization chart object by
a. Clicking the edit object
b. Double clicking the organization chart object
c. Right clicking the chart object, then clicking edit MS-Organization Chart object
d. b and c

MS PowerPoint MCQ Questions and Answers 

Question #101 to #150

101 - B
102 - B
103 - C
104 - C
105 - A
106 - A
107 - A
108 - A
109 - B
110 - B
111 - D
112 - D
113 - A
114 - D
115 - B
116 - C
117 - B
118 - C
119 - C
120 - B
121 - A
122 - C
123 - B
124 - D
125 - C
126 - C
127 - A
128 - D
129 - B
130 - C
131 - B
132 - D
133 - C
134 - B
135 - D
136 - A
137 - B
138 - B
139 - B
140 - C
141 - A
142 - D
143 - C
144 - D
145 - D
146 - D
147 - D
148 - D
149 - B
150 - D

You can also search for:

powerpoint mcqs pdf, ms powerpoint questions and answers pdf, mcq on powerpoint master guru, powerpoint exam questions and answers pdf

Post a Comment

0 Comments