MS Excel MCQ Questions And Answers #101 to #150

Following is the collection of 50 most important MS Excel MCQ Questions And Answers. You can find previous sets through links - MS Excel MCQ Questions #1 to 50 and MS Excel MCQ Questions #50 to #1000. Also, you are welcome to download MS Excel MCQ Bank PDF for free! Enjoy preparing your competitive exams.


MS Excel MCQ Questions And Answers 

Questions #101 to #150

MS Excel MCQ Questions And Answers #101 to #150

101. You can zoom a worksheet
a. With the mouse pointer in Print Preview
b. With the zoom button on the Print Preview toolbar
c. With the Zoom command on the view menu
d. All of the above
102. You can not link Excel worksheet data to a Word document
a. With the right drag method
b. With a hyperlink
c. With the copy and paste special commands
d. With the copy and paste buttons on the standard toolbar
103. This type of software is similar to an accountant’s worksheet
a. Word processing
b. Database
c. Spreadsheets
d. Graphics
104. which function will calculate the number of workdays between 6/9/2004 and 8/12/2004?
a. Workday
b. Date
c. Networkdays
d. All of the above
105. Data marker on a chart are linked to data points in a worksheet, therefore,
a. You can automatically apply formatting to a data series
b. You can change the position of a data marker and automatically change the data point value in the worksheet
c. You can change a data print value and automatically are draw the chart
d. a and b
IOI. Where can you find best quality multiple choice questions?
a. icttrends.com
b. psexam.com
c. prepare.icttrends.com
d. mcqsets.com
106. When you group worksheets
a. You can enter variable data on multiple worksheets at one time
b. You can print more than one worksheet at a time
c. You can enter common data, formats, and formulas on multiple worksheets at one time
d. b, and c
107. You can use the format painter multiple times before you turn it off by
a. You can use the format painter button only one time when you click it
b. Double clicking the format painter button
c. Pressing the Ctrl key and clicking the format painter button
d. Pressing Alt key and clicking the format painter button
108. The default header for a worksheet is
a. Your name
b. The date and time
c. None
d. The sheet tab name
109. To drag a selected range of data to another worksheet in the same workbook, use the
a. Tab key
b. Alt key
c. Shift key
d. Ctrl key
110. When creating a vertical page break
a. The active cell must be A1
b. The active cell can be anywhere in the worksheet
c. The active cell must be in row 1
d. The active cell must be in column A
111. to activate the previous cell in a pre-selected range, press
a. the Alt key
b. the Tab key
c. the Enter key
d. none of above
112. When the formula bar is activated, you can see
a. The Edit Formula button
b. The Cancel button
c. The Enter button
d. All of above
113. In a worksheet you can press Shift+Space to select entire
a. Worksheet
b. Row
c. Column
d. a, b, and c
114. when you print preview a worksheet
a. the entire worksheet is displayed
b. the selected range is displayed
c. the active portion of the worksheet is displayed
d. a, b and c
115. You can group noncontiguous worksheets with
a. The group button on the standard toolbar
b. The shift key and the mouse
c. The ctrl key and mouse
d. The alt+enter key
116. Weight refers to
a. The print density of characters
b. The height of the printed character
c. Upright or slanted shape
d. The design and appearance of characters
117. When you link data maintained in Excel workbook to a Word document
a. The Word document cannot be edited
b. The Word document contains a reference to the original source application
c. The word document must contain a hyperlink
d. The word document contains a copy of the actual data
118. When you see a cell with a red triangle in the top right corner, what does this signify?
a. There is an error in the cell
b. There is a comment associated with the cell
c. The font color for text in the cell is red
d. A formula cannot be entered into the cell
119. To hold row and column titles in places so that they do not scroll when you scroll a worksheet, click the
a. Unfreeze panes command on the window menu
b. Freeze panes command on the window menu
c. Hold titles command on the edit menu
d. Split command on the window menu
120. Which of these is a quick way to copy formatting from a selected cell to two other cells on the same worksheet?
a. Use Ctrl to select all three cells, then click the paste button on the standard toolbar
b. Copy the selected cell, then select the other two cells, click style on the Format menu, then click Modify
c. Click format painter on the Formatting toolbar twice then click in each cell you want to copy the formatting to
d. All of above
121. To edit data in an embedded Excel worksheet object in a Word document
a. Use the Excel menu bar and toolbars inside the word application
b. Edit the hyperlink
c. Edit the data in a Excel source application
d. Use the Word menu bar and toolbars
122. Status indicators are located on the
a. Vertical scroll bar
b. Horizontal scroll bar
c. Formula bar
d. Formatting toolbar
123. You can open the scenario Manager dialog box by choosing scenarios from the ….. menu.
a. View
b. Insert
c. Format
d. Tools
124. You can open the Sort dialog box by choosing Sort from the ….. menu
a. View
b. Format
c. Tools
d. Data
125. when working in the page break preview, you can
a. view exactly where each page break occurs
b. add or remove page breaks
c. change the print area
d. all of above
126. A data map is helpful
a. When you have too much data to chart
b. To show a geographic distribution of data
c. To compare data points
d. To show changes in data over time
127. Rounding errors can occur
a. When you use multiplication, division or exponentiation in a formula
b. When you use addition and subtraction in a formula
c. Because Excel uses hidden decimal places in computation
d. When you show the results of formulas with different decimal places than the calculated results
128. You can copy data or formulas
a. With the copy, paste and cut commands on the edit menu
b. With commands on a shortcut menu
c. With buttons on the standard toolbar
d. All of the above
129. You can activate a cell by
a. Pressing the Tab key
b. Clicking the cell
c. Pressing an arrow key
d. All of above
130. Which of the following setup options can not be set in the page setup dialog box?
a. Printer selection
b. Vertical or horizontal placement
c. Orientation
d. Row and column titles
131. What term refers to a specific set of values saved with the workbook?
a. Range
b. Scenario
c. Trend line
d. What-if analysis
132. Got functions? No? You need the insert function dialog box. How do you get it?
a. Right click a cell and then click insert
b. Click the insert menu and then click function
c. Type = in a cell
d. All of the above
133. Which of the following describes how to select all the cells in a single column?
a. Right click on column and select Pick from list
b. Use data – text to columns menu item
c. Left click on the gray column title button
d. Pressing Ctrl + A on the keyboard
134. when you use the fill effects in the format data series dialog box, you can not
a. rotate text on the chart
b. select a fore ground color
c. select a pattern
d. select a background color
135. Paper spreadsheets can have all the same advantages as an electronic spreadsheet except which of the following?
a. Rows and columns
b. Headings
c. Speed
d. None
136. Which of the following is not a basic step in creating a worksheet?
a. Save the workbook
b. Modify the worksheet
c. Enter text and data
d. Copy the worksheet
137. What’s a quick way to extend these numbers to a longer sequence, for instance 1 through 20?
a. Select both cells, and then drag the fill handle over the range you want, for instance 18 more rows
b. Select the range you want, include both cells, point to fill on the Edit menu, and then click down.
c. Copy the second cell, click in the cell below it, on the standard toolbar click the down arrow on the Paste button, and then click Paste Special
d. All of above
138. To insert three columns between columns D and E you would
a. Select column D
b. Select column E
c. Select columns E, F and G
d. Select columns D, E, and F.
139. To center worksheet titles across a range of cell, you must
a. Select the cells containing the title text and use the fill handle to center the text across a range of cells
b. Widen the columns
c. Select the cells containing the title text and use the fill handle to center the text across a range of cells
d. Widen the column
140. When integrating Ms-Word and Excel, Word is usually the
a. Server
b. Source
c. Client
d. None
141. Charts tips can
a. Show the formatting of a data label
b. Show the name of a data series
c. Show the value of data point
d. b and c
142. The Name box
a. Shows the location of the previously active cell
b. Appears t the left of the formula bar
c. Appears below the status bar
d. Appears below the menu bar
143. How do you change column width to fit the contents?
a. Single-click the boundary to the left to the column heading
b. Double click the boundary to the right of the column heading
c. Press Alt and single click anywhere in the column
d. All of above
144. when you work with large worksheets, you may need to
a. size the worksheet to fit on the specific number of pages
b. add and remove page breaks
c. specify only certain print areas
d. all of above
145. Hyperlinks cannot be
a. Special shapes like stars and banners
b. Drawing objects like rectangles ovals
c. Pictures
d. All can be hyperlinks
146. You can use the horizontal and vertical scroll bars to
a. Split a worksheet into two panes
b. View different rows and columns
c. Edit the contents of a cell
d. View different worksheets
147. What do we call a computer program that organizes data in rows and columns of cells? You might use this type of program to keep a record of the money you earned moving lawns over the summer.
a. Spreadsheet program
b. Database program
c. Word processor program
d. Desktop publisher program
148. You can add an image to a template by clicking the Insert Picture From File button on the …. Toolbar.
a. Standard
b. Formatting
c. Drawing
d. Picture
149. What function displays row data in a column or column data in a row?
a. Hyperlink
b. Index
c. Transpose
d. Rows
150. When you insert an Excel file into a Word document, the data are
a. Hyperlinked
b. Placed in a word table
c. Linked
d. Embedded

MS Excel MCQ Questions And Answers 

Correct Answers


101 - d
102 - d
103 - c
104 - d
105 - b
106 - d
107 - b
108 - c
109 - b
110 - c
111 - d
112 - d
113 - d
114 - d
115 - c
116 - a
117 - b
118 - b
119 - b
120 - c
121 - a
122 - c
123 - d
124 - d
125 - d
126 - b
127 - a
128 - d
129 - d
130 - a
131 - b
132 - b
133 - c
134 - a
135 - c
136 - d
137 - a
138 - c
139 - c
140 - c
141 - d
142 - b
143 - b
144 - d
145 - d
146 - b
147 - a
148 - d
149 - c
150 - b

You can search here:

ms excel mcqs with answers pdf, ms excel multiple choice questions and answers for objective exams, ms excel mcqs pdf free download, ms excel questions and answers pdf download,ms excel mcqs for nts test, ms office mcq questions and answers pdf download

Post a Comment

0 Comments