MS Excel MCQ | Microsoft Excel Questions and answers #151 to #200

Below is the list of MS Excel MCQ - Microsoft Excel Questions and answers #151 to #200. You can get previous questions at Excel MCQ #1 to #50  |  Excel MCQ #51 to #100  |  Excel MCQ #101 to #150.


MS Excel MCQ | Microsoft Excel Questions and answers

Question #151 to #200


151. Except for the …… function, a formula with a logical function shows the word “TRUE” or “FALSE” as a result
a. IF
b. AND
c. OR
d. NOT
152. Macros are “run” or executed from the ….. menu.
a. Insert
b. Format
c. Tools
d. Data
153. You can open the consolidate dialog box by choosing to Consolidate from the ….. menu.
a. Insert
b. Format
c. Tools
d. Data
154. Each excel file is called a workbook because
a. It can contain text and data
b. It can be modified
c. It can contain many sheets including worksheets and chart sheets
d. You have to work hard to create it
155. Which types of charts can excel produce?
a. Line graphs and pie charts only
b. Only line graphs
c. Bar charts, line graphs and pie charts
d. Bar charts and line graphs only
156. How are data organized in a spreadsheet?
a. Lines and spaces
b. Layers and planes
c. Rows and columns
d. Height and width
157. What does the VLOOKUP function do?
a. Looks up text that contain ‘v’
b. Checks whether text is the same in one cell as in the next
c. Finds related records
d. All of above
158. Gridlines
a. May be turned off for display but turned on for printing
b. May be turned on or off for printing
c. The be turned off for display and printing
d. a, b and c
159. You can print only an embedded chart by
a. Moving the chart to a chart sheet before you print.
b. Formatting the chart before you print
c. Selecting the chart before you print
d. a and c
160. Which of the following is a correct order of precedence in a formula calculation?
a. Multiplication and division, exponential positive and negative value
b. Multiplication and division, positive and negative values, addition and subtraction
c. Addition and subtraction, positive and negative values, exponentiation
d. None of above
161. A function inside another function is called a ….. function.
a. Nested
b. Round
c. Sum
d. Text
162. How should you print a selected area of a worksheet, if you’ll want to print a different area next time?
a. On the File menu, point to print area, and then click set print area.
b. On the file menu, click print, and then click selection under print what
c. On the view menu, click custom views, then click add
d. All of above
163. Youar German supplier still invoices for parts in Deutsche marks. How can you have Excel convert those sums to Euros?
a. On the Insert menu, click Symbol and from the currency symbols subset, select the Euro sign.
b. On the Tools menu, click Add-Ins, and select the Euro Currency Tools check box
c. Apply a selected background color
d. All of above
164. Which function calculates your monthly mortgage payment?
a. PMT (payments)
b. NPER (number of periods)
c. PV (present value)
d. All of above
165. If you are working in English (US), Chinese or Japanese, Excel 2002 can speak data as you enter it, to help you verify accuracy. How do you activate this feature?
a. Point to speech on the tools menu, and then click show text to speech toolbar.
b. Click validation on the data menu
c. Point to speech on the tools menu, and then click speech recognition
d. All of above
166. Which of the following methods can not be used to enter data in a cell?
a. Pressing an arrow key
b. Pressing the tab key
c. Pressing the Esc key
d. Clicking the enter button to the formula bar
167. Which of the following will not set text in selected cells to italics?
a. Pressing Ctrl + I on the keyboard
b. Using the Tools – Wizard – Web Form menu item
c. Using the Format – Cells – Font menu item
d. None of the above
168. Which of the following methods cannot be used to edit the content of cell?
a. Pressing the Alt key
b. Clicking the formula bar
c. Pressing F2
d. Double-clicking the cell
169. Which of the following is not an option in the spelling dialog box?
a. Edit
b. Ignore
c. Ignore all
d. Change
170. You can quickly change the appearance of your work by choosing AutoFormat from the …. Menu
a. Edit
b. View
c. Format
d. Tools
171. To protect a worksheet, you can choose Protection and the Protect Sheet from the ….. menu
a. Edit
b. Format
c. Tools
d. Data
172. You can open the Highlight Changes dialog box by choosing Track Changes from the …. Menu.
a. Edit
b. Insert
c. Format
d. Tools
173. Which of the following is not a worksheet design criterion?
a. Efficiency
b. Auditability
c. Description
d. Clarity
174. To copy cell contents using drag and drop, press the
a. End key
b. Shift key
c. Esc key
d. None of above
175. If you press …., the cell accepts your typing as its contents.
a. Enter
b. Ctrl + Enter
c. TAB
d. Insert
176. The autofill feature
a. Extends a sequential series of data
b. Automatically adds a range of cell values
c. Applies a boarder around selected cells
d. None of above
177. What is the keyboard shortcut (button or buttons to be pressed) for creating a chart from the selected cells?
a. F3
b. F5
c. F7
d. F11
178. you can use the formula palette to
a. format cells containing numbers
b. create and edit formulas containing functions
c. entered assumptions data
d. copy a range of cells
179. What Pivot Table toolbar button updates the data in a Pivot Table or Pivot Chart report if the source data chas changed
a. Format Report
b. Pivot Table
c. Refresh Data
d. Show Detail
180. What is an expression that tells how the numbers in a determined set of cells are to be calculated?
a. Formula
b. Field
c. Data
d. Query Correct Answer:
181. “Qtr 1, Qtr 2, Qtr 3” is an example of a
a. Formula
b. Function
c. Series
d. Syntax
182. You can edit existing Excel data by pressing the
a. F1 key
b. F2 key
c. F3 key
d. F4 key
183. The cell reference for a range of cells that starts in cell B1 and goes over to column G and down to row 10 is ….
a. G1-G10
b. B1.G10
c. B1;G10
d. B1:G10
184. A user wishes to remove a spreadsheet from a workbook. Which is the correct sequence of events that will do this?
a. Go to File-Save As – Save As Type – Excel worksheet
b. Right click on the spreadsheet tab and select DELETE
c. Right click on the spreadsheet and select Insert – Entire Column
d. None of above
185. What feature enables you to adjust or back solve the value in a cell to reach a desired outcome in a formula?
a. Goal Seek
b. Scenario Summary report
c. Forecasting
d. Trend line
186. what term describes a background that appears as a grainy, non smooth surface
a. gradient
b. pattern
c. solid
d. texture
187. Excel is a
a. Graphic program
b. None of these
c. Word processor
d. A spreadsheet
188. To create an interactive Pivot Table for the web, you use a Microsoft Office Web component called
a. HTML
b. Pivot Table Field List
c. Pivot Table List
d. Pivot Table Report
189. Which of the following is not a valid Zoom percentage in Excel?
a. 10
b. 100
c. 300
d. 500
190. The spelling tool is placed on ______ toolbar
a. Standard
b. Formatting
c. Drawing
d. Reviewing
191. If you need a text to show vertically in a cell. How will you achieve this?
a. Choose Vertical on Text alignment in Format Cells dialog box
b. Choose 90 Degrees in Orientation of Format Cells dialog box
c. Choose Distributed from the Vertical drop-down list of Format Cells dialog box
d. Choose Center Across Selection from Horizontal combo box in Format Cells dialog box
192. Can you set 0.5 inch left indentation for a cell in Excel?
a. Excel does not have indentation feature
b. You can specify indentation only if you turn the rulers on
c. Indentation can be set from Format Cells dialog box
d. The indentation can be specified only when printing
193. You can automatically adjust the size of text in a cell if they do not fit in width by
a. Double clicking on the right border of column header
b. From Format choose Columns and then Autofit Selection
c. From Format Cells dialog box mark Shrink to fit check box
d. All of above
194. Formatting a cell in Currency, you can specify
a. Decimal Places
b. Currency Symbol
c. Both of above
d. None of above
195. Formatting a cell in Number format you can’t set
a. Decimal Places
b. Use 1000 separator
c. Negative numbers
d. Currency Symbol
196. What is entered by the function =today()
a. The date value for the day according to system clock
b. The time value according to system clock
c. Today’s date as Text format
d. All of above
197. Which function will you use to enter current time in a woksheet cell?
a. =today()
b. =now()
c. =time()
d. =currentTime()
198. Special category of Number tab in Format Cells dialog box can be used to apply formats like
a. Zip Code
b. Phone Number
c. Both of above
d. None of above
199. Merge cells option can be applied from
a. Format Cells dialog box Alignment Tab
b. Formatting toolbar
c. Both of above
d. None of above
200. Pre-made sheet formats like Simple, Classic, Accounting, Colorful et can be applied from
a. from Fromat >> Cells
b. from Format >> Autoformat
c. from Table >> Autoformat
d. All of above

MS Excel MCQ | Microsoft Excel Questions and answers

Correct Answers

151 - a
152 - c
153 - d
154 - c
155 - c
156 - c
157 - c
158 - d
159 - d
160 - d
161 - a
162 - b
163 - b
164 - a
165 - a
166 - c
167 - b
168 - a
169 - a
170 - c
171 - c
172 - d
173 - c
174 - d
175 - a
176 - a
177 - d
178 - b
179 - c
180 - a
181 - c
182 - b
183 - d
184 - b
185 - d
186 - a
187 - d
188 - d
189 - d
190 - a
191 - b
192 - c
193 - c
194 - c
195 - d
196 - a
197 - b
198 - c
199 - a
200 - b

Post a Comment

0 Comments