Microsoft Word Questions with Answer | MS Word MCQ #151 to #200

MS Word objective type MCQ (multiple choice) Online Test: 

Microsoft Word is a word processing application designed by Microsoft. Microsoft Word, i.e. MS Word, is a part of the popular MS Office Package. Here you will find a good collection of Multiple Choice Questions to test your knowledge on Microsoft Word with an answer. Most of the questions are applicable to all versions of MS Word (including Word 97-2003, 2007, 2010, XP, etc.). Sometimes these types of questions are asked as part of the general knowledge section of basic computer awareness and computer operation section.

MS Word MCQ Question with Answer

Here you will find a list of common important questions on Microsoft word in MCQ quiz style with an answer for competitive exams and interviews. These frequently asked sample questions on MS Word are given with the correct choice of answer that you can check instantly. Presently we have added total 4 sets of questions on Microsoft word for you to practice. We will keep adding more questions and provide this question bank in PDF format so that you can download them instantly in E-book style.

Microsoft Word Questions with Answer | MS Word MCQ


Microsoft Word Questions with Answer 

MS Word MCQ #151 to #200

Following section consists of some important multiple choice questions (MCQ) on Microsoft word with answers.


151. Which simplifies the process of formatting text if the same formatting is required in more than one location?
a. Auto Text
b. Format Painter
c. Font dialog box
d. None of the above
152. There can be many ways to insert page number in a document. Which of the following lets you insert page number
a. Page number from Insert menu
b. Page Setup from file menu
c. Footnote from Insert menu
d. Both a & c
153. The MLA style specifies that a superscript be used for a note reference mark to signal an explanatory note exists either at the bottom of the page as a(n) _____.
a. footnote or at the end of the document as a startnote
b. headnote or at the end of the document as an endnote
c. footnote or at the end of the document as an endnote
d. headnote or at the end of the document as a startnote
154. If you need to change the typeface of a document, which menu will you choose?
a. Edit
b. View
c. Format
d. Tools
155. Although it is not shown in normal view, to view a header, click _____ on the menu bar and then click Header and Footer.
a. View
b. Edit
c. Format
d. Tools
Do you know, you can attempt same quiz set multiple times?
156. To change margin settings, click _____ on the menu bar and then point to the Page Setup command.
a. File
b. Edit
c. Format
d. Tools
157. Which menu in MSWord can be used to change character size and typeface?
a. View
b. Tools
c. Format
d. Data
158. From which menu you can insert Header and Footer?
a. Insert Menu
b. View Menu
c. Format menu
d. Tools Menu
159. What is the tool in Word that copies only the format of selected text so that you can apply on other text?
a. Copy
b. Paste
c. Format Painter
d. Paste Special
160. Select a ______ to apply a predefined format to a Word 2007 table
a. Table style
b. Table format
c. Format Style
d. None of above
161. _____ are types of wizards and templates in the Resume Wizard dialog box.
a. Standard, Contemporary, and Sophisticated
b. Professional, Contemporary, and Elegant
c. Formatted, Unformatted, and Graphic
d. Basic, Comprehensive, and Formatted
162. Changing the appearance of a document is called
a. Proofing
b. Editing
c. Formatting
d. All of above
163. Which language does MS-Word use to create Macros?
a. Visual C++
b. Visual Basic
c. FoxPro
d. Access
164. Word stores all frames associated with a Web page in a single file called the _____.
a. authoring page
b. text page
c. frames page
d. hyperlink page
165. You wished to justify text over the height of paper, which option will you choose
a. Page Setup from File menu
b. Paragraph from Format menu
c. From formatting toolbar
d. Font from Format menu
166. If you need to hide some paragraphs, how can you do it?
a. From Paragraph dialog box
b. From Font dialog box
c. From Options Dialog box
d. None of above
167. To display more of the document on the screen in print layout view, the _____ can be hidden.
a. white space at the top of the pages
b. white space at the bottom of the pages
c. gray space between pages
d. all of the above
168. Which of the following is Page Orientation?
a. Landscape
b. Portrait
c. Gutter
d. Only A & B
    
Fundamentals MCQ (fundamentalsMCQ.com) is offering you the best quality exam preparation materials all for free. We attempt to offer free service to the users and charge advertisers to cover the costs. Help us to sustain and help you better by licking it's Facebook page (http://facebook.com/fundamentalsmcq) and sharing it in social networks like Google+, Twitter and so on.

169. Which indent marker controls all the lines except first line?
a. First Line Indent Marker
b. Left Indent Marker
c. Hanging Indent Marker
d. Right Indent Marker
170. Which of the following typically appear at the end of document for citation of source?
a. End notes
b. Foot notes
c. Header
d. Footer
171. MS Office provides help in many ways, which of these is one of them?
a. What is this?
b. Office Assistant
c. Help menu
d. All of the above
172. To advance rightward from one cell to the next in a table, press the _____ key.
a. tab
b. backspace
c. home
d. enter
173. Which key deletes the character to the left of the cursor?
a. End
b. Backspace 
c. Home
d. Delete
174. Which key deletes the character to the right of the cursor?
a. End
b. Backspace
c. Home
d. Delete
175. Where is the quick Access Toolbar and when should you use it?
a. upper-left corner and use it for your favorite commands
b. floats over your text and use it when you need to make formatting changes
c. Home tab and use it when you need to quickly launch or start new document
d. None of above
176. When you save a file as a Web page, Word converts the contents of the document into _____.
a. Java
b. Perl
c. HTML
d. Unix
177. By default, Word automatically formats each heading in a table of contents as __________ 
a. bookmarks
b. cross-references
c. hyperlinks
d. word-fields
178. Footnotes, endnotes, and indexes are all inserted as __________ 
a. bookmarks
b. cross-references
c. hyperlinks
d. word fields
179. Which of the following is not the part of standard office suite?
a. Word Processor
b. Database
c. Image Editor
d. File manager
180. Ctrl + L
a. Left Align
b. Left Indent 
c. Increase Left Margin
d. Decrease Left Margin
181. The keystrokes Ctrl + I is used to
a. Increase font size
b. Inserts a line break
c. Indicate the text should be bold
d. Applies italic format to selected text
182. Ctrl + K
a. Insert Page Humber
b. Insert Hyperlink
c. Insert Header
d. Insert Footer
183. Which of the following can NOT be used to create parallel style column?
a. Format Tabs
b. Table Insert Table
c. Insert Textbox
d. Format Columns
184. Which of the following is used to create newspaper style columns?
a. Format Tabs
b. Table Insert Table
c. Insert Textbox
d. Format Columns
185. Which menu do you choose to create footer? (in MS Office 2003)
a. format, header and footer
b. view, footer
c. insert, header and footer
d. view, header and footer
186. Which menu do you choose to create header? (in MS Office 2003)
a. format, header and footer
b. view, header
c. insert, header and footer
d. view, header and footer
187. What happens when you insert an AutoShape by simply clicking in the document?
a. it appears near the insertion point
b. it is inserted in its default size
c. is selected
d. all of the above
188. What does EXT indicator on status bar of MS Word indicate?
a. It indicates whether the external text is pasted on document or not
b. It indicates whether extended add-ons are installed on MS Word or not
c. It indicates whether Extended Selection mode is turned on or off
d. None of above
189. What happens when you click on Insert >> Picture >> Clip Art
a. It inserts a clipart picture into document
b. It lets you choose clipart to insert into document
c. It opens Clip Art task pane
d. None of above
190. What happens if you press Ctrl + Shift + F8?
a. It activates extended selection
b. It activates the rectangular selection
c. It selects the paragraph on which the insertion line is.
d. None of above
191. What is the use of "All Caps" feature in MS-Word?
a. It changes all selected text into Capital Letter
b. It adds captions for selected Image
c. It shows all the image captions
d. None of the above
192. The feature of Word that automatically adjusts the amount of space between certain combination of characters so that an entire word looks more evenly spaced. What is that feature called?
a. Spacing
b. Scaling
c. Kerning
d. Positioning
193. Gutter position can be set in following positions
a. Left & Right
b. Left & Top
c. Left & Bottom
d. Left Only
194. The ____ indents all the lines of a paragraph except first line
a. First Line Indent Marker
b. Hanging Indent Marker
c. Left Indent Marker
d. Right Indent Marker
195. A document in portrait orientation prints
a. the same characters per line with the same document in landscape
b. More characters per line than the same document in landscape
c. Less characters per line than the same document in landscape
d. Smaller fonts in order to fit the same amount of characters per line with landscape
196. A _____ is a formatting mark at the end of a line that moves the insertion point to the beginning of the next physical line.
a. paragraph break character
b. nonbreaking space
c. line break character
d. nonbreaking hyphen
197. Which option enables automatic updates in destination documents?
a. embedding
b. objects
c. links
d. relationships
198. Which of the following position is not available for fonts on MS Word?
a. Normal
b. Raised
c. Lowered
d. Centered
199. Which corner of the Word window has the zoom control?
a. upper-left
b. upper-right
c. lower-left
d. lower-right
200. When you point to the _____ corner of a table, the table move handle appears.
a. upper-right
b. lower-left
c. lower-right
d. upper-left



MS Word objective type MCQ (multiple choice) Online Test

Correct Answers 


151 -  B
152 - A
153 - C
154 - C
155 - A
156 - A
157 -  C
158 - B
159 - C
160 - A
161 - B
162 - C
163 -  B
164 - C
165 - A
166 - B
167 - D
168 -  D
169 - C
170 - A
171 - D
172 - a
173 -  B
174 -  D
175 - A
176 - C
177 -  C
178 -  D
179 - D
180 -  A
181 - D
182 -  B
183 - D
184 - D
185 -  D
186 -  D
187 -  D
188 - C
189 - C
190 - B
191 -  A
192 - C
193 -  B
194 - B
195 - C
196 - C
197 -  C
198 - D
199 - D
200 - D

Post a Comment

0 Comments